Waarom investeer ik in Bitcoin?

Gepubliceerd op 7 juni 2022 om 13:47

Waarom bitcoin?

In 2020 besliste ik om te beginnen met investeren. Meer dan 10 jaar hadden we met ons gezin meegedraaid in de ratrace! Daarna vertelden mijn lichaam & geest dat het genoeg was. Ik belandde in een zware burn-out. Dat was het moment dat ik mijn leven eens rustig kon evalueren. Een van de dingen die ik constateerde was dat we in ons gezin hard hadden gewerkt maar nog steeds zo goed als niets van vermogen hadden opgebouwd. Dat vond ik best frustrerend, zeker als je bekijkt hoeveel energie en tijd alles ons al had gekost.

 

Tijd voor verandering!

Dat wilde ik anders, en aangezien ik vroeger niet openstond voor investeren, crypto, de beurs enz,.. besliste ik dat het genoeg was en dat het toch mogelijk moet zijn om geld voor mij te laten werken. Ik ging investeren en mijn eerste keuze was Bitcoin.

In eerste instantie koos ik voor Bitcoin omdat ik hoopte op korte tijd veel geld te verdienen. Maar ik heb me ondertussen meer verdiept in de materie en ondertussen zit ik voor heel andere reden in dit project. Natuurlijk wil ik mezelf er nog steeds mee verrijken, maar ik steun met mijn investering ook een project dat staat voor meer vrijheid, eerlijkheid en transparantie.

 

Bitcoin is ontstaan vlak na de financiële crisis van 2008 als reactie op alle wanpraktijken van de financiële wereld. Bitcoin is een technologie met een weldoordacht monetair beleid dat je toelaat een betaling te doen zonder tussenkomst van een derde partij. Het geeft je de mogelijkheid om je bankzaken volledig zelf in handen te nemen.

 

Koopkracht beschermen.

Veel investeerders zien Bitcoin vandaag als een 'store of value' omdat op voorhand is bepaald dat er maximum 21 miljoen munten op de markt komen. Dat kunnen we van de Euro of de USD niet zeggen. het geldaanbod in europa is de laatste 20 jaar met meer dan 200% toegenomen! (zie figuur) Deze munten knabbelen jaarlijks zo'n 2% af van onze koopkracht, momenteel véél meer door de huidige inflatiecijfers, en dit kunnen we moeilijk beschouwen als een 'store of value'. 

Decentralisatie.


Eén van mijn favoriete eigenschappen die Bitcoin bezit is decentralisatie. De rode draad doorheen mijn leven is een verlangen naar vrijheid en dat is wat Bitcoin je op financieel vlak kan aanbieden. Er is geen centrale bank die de economie kan sturen door het aanbod drastisch te verhogen of in te krimpen. Er is geen bank die je verbiedt geld te sturen naar je familie aan de andere kant van de wereld. Er is geen bank die je een rekeningnummer weigert omdat je niet kredietwaardig genoeg bent. Met een GSM en een app ben je vertrokken en kan je Bitcoin ontvangen en verzenden zonder enige vorm van censuur.

 

Mijn geld laten groeien.

Ik investeer nog steeds met als doel mijn vermogen op te bouwen. Maar ik kies zelf waarin ik investeer. Ik zie mijn geld als een vorm van stemrecht en ik kies voor projecten waarin ik me goed voel en die aansluiten bij wie ik ben.

In mijn ogen is Bitcoin een fantastisch project dat veel goeds kan voortbrengen. Daarom wil ik mensen heel graag informeren over Bitcoin en hoe ze ermee aan de slag kunnen.

Starten met Bitcoin voelde in het begin heel onwennig. Als beginner moest ik alles nog uitzoeken en het leek ingewikkeld en technisch. Door het overaanbod aan informatie raakte ik vaak het overzicht kwijt en mijn eerste blockchaintransactie bracht de nodige zenuwen en spanning met zich mee. Het is deze pijn en frustratie die ik mensen wil besparen met mijn Bitcoin cursus. Neem gerust een kijkje en hopelijk mag ik jou binnenkort verder helpen in de wondere wereld van Blockchain en crypto.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.