"Wanneer moet ik bitcoin kopen?"

Gepubliceerd op 22 januari 2024 om 11:09

Onlangs kreeg ik de vraag: "Peter, wanneer moet ik bitcoin kopen?"
Best een leuke vraag maar als ik daar 100% eerlijk op moet antwoorden zou ik zeggen: "dat weet ik niet. Ik kan niet in de toekomst kijken."

Dat gezegd zijnde, kunnen we wel in het verleden kijken en op basis daarvan een gefundeerde beslissing nemen. Is dit een garantie voor winst in de toekomst? Uiteraard niet. De trend uit het verleden is onze vriend tot de trend wordt gebroken. Wat is het leven toch simpel, niet? :-D

De bitcoin halving

In 2024 vindt er een belangrijke gebeurtenis plaats bij bitcoin. In april van dit jaar staat de volgende halving op het programma. De wat?! Heel beknopt gezegd zorgt een halving ervoor dat het aanbod van nieuwe bitcoin wordt gehalveerd. Vandaag komen er elke 10 minuten zo'n 6 nieuwe bitcoin op de markt. In april van dit jaar zal dit halveren naar ongeveer 3 bitcoin elke 10 minuten. 

Invloed van de halving op de bitcoin prijs

Wat is er zo speciaal aan het halving event? Afhankelijk van de vraag naar bitcoin verwacht men dat een daling van het aanbod een nieuwe prijsstijging van bitcoin met zich mee zal brengen. Doorheen de geschiedenis van bitcoin heeft elke halving geleidt tot nieuwe recordprijzen van bitcoin. na de halving van 2020 schoot bitcoin van 10.000 euro door naar een prijs van zo'n 60.000 euro.

Ben ik nu te laat om bitcoin te kopen?

Bitcoin stond in januari 2023 rond 16.000 euro en is doorgestegen tot 40.000 euro vandaag. Dat is een flinke stijging. Als we ervan uit gaan dat bitcoin opnieuw de 60.000 kan halen is er nog steeds een marge van 50% mogelijk. Insiders zien bitcoin in deze cyclus zelfs nog hoger gaan.

Uiteraard is dit allemaal speculatie en kan ik niet genoeg benadrukken om voorzichtig te blijven met je investeringen in bitcoin.

Wil je graag zelf eens proberen bitcoin aan te kopen bij een betrouwbare partij kan je dat doen via deze link. Je kan makkelijk een account aanmaken en kan eens proberen om bitcoin aan te kopen voor het minimum bedrag van 5 euro. Zo kan je eens voelen wat dit met je doet en of het iets is voor jou.

 

disclaimer: Dit artikel is enkel bedoeld als educatie en op geen enkel moment is dit bedoeld als financieel advies. Met beleggen kan je geld verliezen. Beleg enkel met geld dat je kan missen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.