"Wanneer moet ik bitcoin kopen?"

Onlangs kreeg ik de vraag: "Peter, wanneer moet ik bitcoin kopen?"Best een leuke vraag maar als ik daar 100% eerlijk op moet antwoorden zou ik zeggen: "dat weet ik niet. Ik kan niet in de toekomst kijken."

Lees meer »

Hoe 9/11 onze wereld heeft veranderd

Controle, dat is het centrale thema sinds de aanslagen op de amerikaanse bevolking in 2001.Een wansmakelijke daad van dood en verderf waar heel veel vraagtekens en twijfels rond hangen.Volgende vragen schieten zonder moeite binnen:-Waar zijn de brokstukken van het 'neergestortte' vliegtuig United 93?-Hoe kan je bellen vanuit een vliegtuig in de lucht?-Op de recordings van de mensen die bellen vanuit united 93 hoor je bij geen enkel geluidsfragment, paniek, geluid van andere mensen of zelfs een vliegtuig.-waar zijn deze mensen?-Hoe kan een twin tower perfect in vrije val neerstorten?-waar is al het puin van wat je kon vinden in de towers?-Hoe komt het dat er enkel stof overbleef na de instorting van de torens?-waarom werd het 'puin' van de torens zo snel opgeruimd?-waar zijn de brokstukken van het vliegtuig dat in het pentagon is gevlogen?-Hoe in godsnaam is ook toren 7 kunnnen instorten?-waarom meld de BBC deze instorting al 20 minuten voordat het gebouw echt instort?

Lees meer »

Cash of digitaal?

De meeste mensen die ik ken gebruiken zo goed als geen cash meer. Niets zo makkelijk en praktisch als betalen met de kaart. Veel grote evenementen gaan er prat op 'cashless' te zijn. Ze steken hopen geld in de ontwikkeling van een nieuw betaalsysteem dat enkel kan worden gebruikt tijdens het evenement.

Lees meer »

Wat is de kracht van bitcoin?

Bitcoin, het is een fenomeen. Een klein project gestart ergens in een kleine rommelige kelder en ondertussen uitgegroeid tot een miljoenenproject. Gelanceerd in 2008 was de waarde van een bitcoin niet meer dan enkele centen. Ondertussen is 1 bitcoin het equivalent van zo'n 26.000 euro.

Lees meer »

Wat is je grootste kapitaal?

Veel mensen waar ik mee spreek hebben regelmatig de angst dat er geld tekort gaat zijn. Als we in die angst blijven hangen gaan we in schaarste denken en wordt de uitgave van elke euro een zware inspanning. De oplossing die we ons voor ogen houden is zoveel mogelijk geld accumuleren zodat we die angst kunnen laten verdwijnen. Maar vanaf welk bedrag verdwijnt die angst dan? En eenmaal als we dat bedrag hebben, hoe gaan we het dan beheren? Wat gaan we er mee doen? Want ja, je kan je spaarcenten weer snel verliezen. Door inflatie, een slechte belegging of een andere financiële tegenslag. Meer geld gaat het probleem niet oplossen. Waar komt die angst echt vandaan?

Lees meer »

Bescherm je geld tegen een bankencrisis

Veel mensen geloven dat hun geld veilig staat op een spaarboekje bij de bank. Ze kunnen altijd aan hun geld en er kan niets mee gebeuren. Het behoudt steeds zijn waarde. Maar is dat wel zo? Volg even mee en gebruik onderstaande tips om jezelf beter te wapenen. Ben jij klaar om zelf meer verantwoordelijkheid te nemen over je geld?

Lees meer »

Inflatie voor beginners

Inflatie is een woord dat tegenwoordig regelmatig opduikt. Maar wat is het precies? Welk doel dient het en waarom noemt men het de smeerolie om de economische motor draaiende te houden? Laten we dit even samen bekijken.

Lees meer »

Hoe koop ik veilig bitcoins?

Ondanks de sterke daling van bitcoin sinds november 2021 blijft het een interessante asset om naar te kijken. De koers slaagt er momenteel nog in om boven het hoogste niveau van 2017 te blijven. Dat is uiteraard een goed teken in tijden waarin de markten zenuwachtig reageren op de steeds hogere rentevoeten van de centrale banken.

Lees meer »

Wat is de klimaatimpact van bitcoin?

Laten we het eens hebben over crypto en het klimaat. Na de corona crisis is de beweging naar een CO2-neutrale samenleving in 7de versnelling geschoten. Er zijn veel stemmen die beweren dat bitcoin slecht is voor ons klimaat waaronder Greenpeace. Greenpeace is zelfs begonnen met een campagne tegen bitcoin. Alle gekheid bij elkaar, wil ik in dit artikel graag op een nuchtere manier de werking van bitcoin benaderen. We bekijken kort hoe bitcoin werkt en waarom deze manier van werken zo belangrijk is voor de integriteit van het netwerk. Tenslotte toon ik aan waarom het nog niet zo erg is voor het klimaat als men u probeert te doen geloven.

Lees meer »

Wat is de ethereum merge?

De veelbesproken ethereum merge is minder dan 24 uur van ons verwijderd. De merge is één van de grootste gebeurtenissen in de cryptogeschiedenis. Wat is de merge nu precies en wat houdt dit in voor jou?

Lees meer »

Is Bitcoin voor criminelen?

Je hebt het vast al wel eens een keer gehoord. Let op met crypto want het wordt vooral gebruikt door criminelen!! En inderdaad, Bitcoin werd vroeger gebruikt als betaalmiddel op het dark web. De website 'Silk road', gelanceerd in 2011, was een alternatief verkoopplatform waar vooral drugs werden verkocht tegen betaling met bitcoin. 

Lees meer »