Wat is je grootste kapitaal?

Gepubliceerd op 29 mei 2023 om 11:25

Al had je al het geld van de wereld...

Veel mensen waar ik mee spreek hebben regelmatig de angst dat er geld tekort gaat zijn. Als we in die angst blijven hangen gaan we in schaarste denken en wordt de uitgave van elke euro een zware inspanning. De oplossing die we ons voor ogen houden is zoveel mogelijk geld accumuleren zodat we die angst kunnen laten verdwijnen. Maar vanaf welk bedrag verdwijnt die angst dan? En eenmaal als we dat bedrag hebben, hoe gaan we het dan beheren? Wat gaan we er mee doen? Want ja, je kan je spaarcenten weer snel verliezen. Door inflatie, een slechte belegging of een andere financiële tegenslag. Meer geld gaat het probleem niet oplossen. Waar komt die angst echt vandaan?

Om dit vraagstuk op te lossen wil ik eerst een andere vraag stellen: Wat is je grootste kapitaal? Zijn dat je kinderen, je huis of misschien die mooie wagen op de oprit? Volgens mij geen van allen. Je grootste kapitaal zijn jouw talenten. Je zone of genius. Net daar ligt volgens mij de oplossing.

De Illusie van geld.

Geld is een illusie. Het is een medium dat we als maatschappij hebben gemanifesteerd om energie te kunnen uitwisselen en opslaan. Maar geld is onderhevig aan inflatie, financiële crisissen en doorheen de geschiedenis zijn er zelfs veel valuta's gesneuveld.

Wat wel zekerheid biedt zijn jouw talenten. Die kan je altijd inzetten en je kan ze zelfs verbeteren. Deze kan je altijd inzetten waardoor je makkelijk en op een speelse manier jezelf kan voorzien. Wanneer je werkt vanuit je zone-of-genius zal je altijd een vertrouwen uitstralen dat je altijd voor jezelf kan zorgen. Het gaat zelfs met zo'n speels gemak. Want geld verdienen hoeft niet moeilijk te zijn.

Leven voor de volle 100%

Maar om je zone-of-genius te vinden is het nodig om naar binnen te keren. Jezelf te onderzoeken en afvragen waar je blij van wordt. Wat kan jij goed? Wat vind je vanzelfsprekend dat andere mensen niet vinden? Start vanuit jezelf en bouw zo verder aan je toekomst. Leef je eigen leven, voor de volle 100%.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.