Cash of digitaal?

De meeste mensen die ik ken gebruiken zo goed als geen cash meer. Niets zo makkelijk en praktisch als betalen met de kaart. Veel grote evenementen gaan er prat op 'cashless' te zijn. Ze steken hopen geld in de ontwikkeling van een nieuw betaalsysteem dat enkel kan worden gebruikt tijdens het evenement.

Lees meer »

Wat is de kracht van bitcoin?

Bitcoin, het is een fenomeen. Een klein project gestart ergens in een kleine rommelige kelder en ondertussen uitgegroeid tot een miljoenenproject. Gelanceerd in 2008 was de waarde van een bitcoin niet meer dan enkele centen. Ondertussen is 1 bitcoin het equivalent van zo'n 26.000 euro.

Lees meer »

Wat is je grootste kapitaal?

Veel mensen waar ik mee spreek hebben regelmatig de angst dat er geld tekort gaat zijn. Als we in die angst blijven hangen gaan we in schaarste denken en wordt de uitgave van elke euro een zware inspanning. De oplossing die we ons voor ogen houden is zoveel mogelijk geld accumuleren zodat we die angst kunnen laten verdwijnen. Maar vanaf welk bedrag verdwijnt die angst dan? En eenmaal als we dat bedrag hebben, hoe gaan we het dan beheren? Wat gaan we er mee doen? Want ja, je kan je spaarcenten weer snel verliezen. Door inflatie, een slechte belegging of een andere financiële tegenslag. Meer geld gaat het probleem niet oplossen. Waar komt die angst echt vandaan?

Lees meer »

Bescherm je geld tegen een bankencrisis

Veel mensen geloven dat hun geld veilig staat op een spaarboekje bij de bank. Ze kunnen altijd aan hun geld en er kan niets mee gebeuren. Het behoudt steeds zijn waarde. Maar is dat wel zo? Volg even mee en gebruik onderstaande tips om jezelf beter te wapenen. Ben jij klaar om zelf meer verantwoordelijkheid te nemen over je geld?

Lees meer »

Inflatie voor beginners

Inflatie is een woord dat tegenwoordig regelmatig opduikt. Maar wat is het precies? Welk doel dient het en waarom noemt men het de smeerolie om de economische motor draaiende te houden? Laten we dit even samen bekijken.

Lees meer »

Hoe koop ik veilig bitcoins?

Ondanks de sterke daling van bitcoin sinds november 2021 blijft het een interessante asset om naar te kijken. De koers slaagt er momenteel nog in om boven het hoogste niveau van 2017 te blijven. Dat is uiteraard een goed teken in tijden waarin de markten zenuwachtig reageren op de steeds hogere rentevoeten van de centrale banken.

Lees meer »

What to expect for crypto in 2023?

Let me start by wishing you all the best in 2023, a good health and lots of happiness. My newsletter subscribers already received an overview of 2022 and what we can learn from it. If you like to stay informed on the latest news and offers, you can still subscribe here.

Lees meer »

Wat is de klimaatimpact van bitcoin?

Laten we het eens hebben over crypto en het klimaat. Na de corona crisis is de beweging naar een CO2-neutrale samenleving in 7de versnelling geschoten. Er zijn veel stemmen die beweren dat bitcoin slecht is voor ons klimaat waaronder Greenpeace. Greenpeace is zelfs begonnen met een campagne tegen bitcoin. Alle gekheid bij elkaar, wil ik in dit artikel graag op een nuchtere manier de werking van bitcoin benaderen. We bekijken kort hoe bitcoin werkt en waarom deze manier van werken zo belangrijk is voor de integriteit van het netwerk. Tenslotte toon ik aan waarom het nog niet zo erg is voor het klimaat als men u probeert te doen geloven.

Lees meer »

Wat is de ethereum merge?

De veelbesproken ethereum merge is minder dan 24 uur van ons verwijderd. De merge is één van de grootste gebeurtenissen in de cryptogeschiedenis. Wat is de merge nu precies en wat houdt dit in voor jou?

Lees meer »

Is Bitcoin voor criminelen?

Je hebt het vast al wel eens een keer gehoord. Let op met crypto want het wordt vooral gebruikt door criminelen!! En inderdaad, Bitcoin werd vroeger gebruikt als betaalmiddel op het dark web. De website 'Silk road', gelanceerd in 2011, was een alternatief verkoopplatform waar vooral drugs werden verkocht tegen betaling met bitcoin. 

Lees meer »

Wat is 'staking' in crypto?

Zelfs als je nog maar heel weinig bezig bent met crypto, heb je de term 'staking' zeker al wel eens horen vallen. Maar wat is staking nu eigenlijk? En wat zijn de risico's?

Lees meer »